Greenwave's Blog

Micelární voda: pomocník na cestách

Červenec 18, 2016
Posted by Greenwave

Micelární vody jistě všichni dobře znáte. Díky jejich univerzálnímu využití se s nimi v posledních letech roztrhl pytel. Kvalitní micelární voda vám pak poslouží zejména na cestách. Jaké jsou vlastně její účinky?

 

Micelární voda by měla v jednom kroku zastat všechny kroky čištění pleti: rozpouští make-up i jiné nečistoty, a to včetně očního líčení, zároveň by měla pleť tonizovat a hydratovat. Tato zázračná voda funguje na principu micel, což jsou mikroskopické částečky olejových složek, které jsou rozptýlené ve vodě. A protože mastnota přitahuje jinou mastnotu, micely na sebe dobře nabalují nečistoty, které na pleti ulpí. Ideální je micelární vodu nanést na jemný vatový tampon a s jeho pomocí vyčistit pleť. Pouhým opláchnutím totiž nedosáhnete kýženého efektu. Díky tomu, že micelární voda kombinuje několik účinků v jedné malé lahvičce, je výborným pomocníkem na různé výlety a dovolené. Na dovolenou se snažíme sbalit co nejméně kosmetických přípravků, často se snažíme najít mýdlo, které můžeme použít na mytí celého těla i vlasů, univerzální olej, kterým si můžeme natřít tělo i obličej, a tak rozhodně nechceme tahat lahvičku s odličovacím mlékem, tonikum a ještě nějaký silně hydratační přípravek. Micelární voda nám tak může ušetřit hodně místa v kosmetické taštičce.

 

Výrobci micelárních vod navíc úvádějí, že není potřeba vodu z pokožky dále smývat. Jenže právě v tom může být z dlouhodobého hlediska kámen úrazů! Micelární voda sice důkladně rozpustí nečistoty a velkou část setřete i vatovým tamponkem, část nečistot ale přesto může zůstat na pokožce. Mně osobně připadá přirozenější se po použití micelární vody ještě opláchnout teplou vodou. Pokud zrovna necestuji, nejraději stejně pokožku vyčistím pleťovým mlékem a micelární vodu použiji na dočištění. Pak teprve pleť tonizuji a hydratuji pečujícím přípravkem či olejem.

 

Ze své zkušenosti zároveň rozhodně doporučuji sáhnout po micelární vodě přírodní. Mnohokrát jsem se setkala s ošklivými reakcemi pleti po dlouhodobém používání běžných micelárních vod. Kvůli obsahu škodlivých chemických látek, které navíc výrobce doporučuje nesmývat z obličeje, dochází s postupem času ke zvýšené zánětlivosti a citlivosti pleti a k ošklivému ucpávání pórů. Pokud ale sáhnete po přírodní micelární vodě, například té od Mádary, a budete micelární vodu z velké části používat spíše jako doplněk čištění pleti, nemusíte se nežádoucího výsledku obávat.

 

A jak svou pleť čistíte vy? :)

Krásné léto přeje

Sára

Views – 1660

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages