Greenwave's Blog

Naše tipy na udržitelné vánoční dárky

Prosinec 7, 2018
Posted by Greenwave

Vědomé Vánoce nejsou rozhodně jen o dárcích, ale i tak dárky k těmto svátkům prostě neodmyslitelně patří a dělají radost. Hrozně ráda vzpomínám, jak moje máma krásně balila všechny balíčky a pod stromečkem jich bývala hromada. Dneska už jsem z toho trochu vyrostla, ale podle mě není třeba se jich vzdávat, jen je potřeba nakupovat věci, kterými člověk udělá radost bez zbytečného zatěžování životního prostředí.

 

Snažím se kupovat dárky tak, abych podpořila lidi, kteří do nich dávají ruční práci a svou duši. Ať už je to kosmetika, svíčky, čaje, knihy nebo jiné výrobky, jde o kvalitní a užitné věci, které obdarovaný nevyhodí nebo neodloží na poličku. Většina dárků, které jsem letos koupila, vznikla v Čechách nebo na Slovensku.

 

Je pravda, že jsou to menší dárky pro přátele, partnera a děti v rodině. S širší rodinou jsme se dohodli, že si po štědrovečerní večeři zahrajeme takovou hru: každý dá pod stromeček jeden dárek bez jmenovky a někdo jiný si ho vybere. Těším se na to překvapení, bude to opravdu tajné a určitě bude legrace, až někdo rozbalí mou krabičku. :)  Zbytek peněz, co bychom investovali do dárků, darujeme potřebnějším lidem. Co vy na to? Máte podobné zvyky?

 

vánoční dárky 1

 

Co jsem nakoupila u nás?

Samozřejmě balíček tělového krému a sprcháče s růží a osmanthem pro tchýni, a taky nějaké vánoční airspreje na provonění bytu pro kamarádky. Primavera už je u nás klasika. Letos jsme si nejvíc zamilovaly kompozici „Slunečná zima“ s litseou a cedrem. Ta byla chvíli vyprodaná, ale ještě jsme ji stihly naposledy objednat!
KeepCup pro přítele mojí dcery. Doufám, že náš Blog nečte. :)

 

Nějaká mýdla a sprchové krémy YOPE pro kamarádky, ty jejich obaly jsou prostě neskutečně sladké…
Sójové a voňavé svíčky od JEMNO. Za mě jsou favoriti „V LESE“ a „VIANOČNO“. Svíčky jsou v krásných papírových krabičkách a stačí je jen převázat mašlí. Některé už dokonce svojí mašli mají, a tak je můžete darovat rovnou. Jsou to vděčné dárky pro celou rodiny. Hodí se, když vás někdo pozve na oběd a chcete přinést něco hezkého s sebou.

 

vánoční dárky 3

 

Co jsem koupila jinde?

Nejtěžší je vybírat dárky pro chlapy. V tomhle ohledu mám jednoznačně nejvíc v oblibě ponožky. Už druhý rok na mém seznamu figurují ponožky od slovenské firmy „Fusakle“. Nejen, že mají super vánoční vzory, ale navíc obsahují 90 % bavlny, což ocení úplně všichni. :) Sehnat se dají na jejich e-shopu (poštovné do Čech je zdarma asi nad 1.500,- Kč) nebo na Zootu.

 

Letos jsme narazila ještě na krásný obchod trenýrkami ANTONÍN. České trencle z krásných 100% bavlněných látek a navíc s možností vyšití monogramu na přání mě totálně nadchly. Jukněte zde.

 

vánoční dárky 4

 

Mezi dárky pro ženy u mě vyhrávají knihy. Letos vyšlo několik nádherných publikací, které bych si sama přála. Ale jedna knížka je na mém výběru na samém vrcholu. Jsou to překrásně ilustrované „Pohádky z vesmíru“ od milé víly Anie Songe a určitě udělají radost malým i velkým holkám. Koupíte je jen na jejím e-shopu, ale stojí za to.

 

Radosti budu dělat i kávou z mé milé poděbradské pražírny Amáres coffee, která nově spustila i e-shop, který potěší zejména milovníky jemně pražených káv pro filtr.

 

A pak jsou na řadě čaje a koření od české firmy Bylinca a francouzské firmy Kusmi. Jsou voňavé a moc hezky balené.

 

To jsou pro tuto chvíli moje tipy na dárky do pětistovky, snad se vám budou hodit.

Dejte vědět. :)
Krásný Advent přeje
Denisa

 

Views – 2401

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages