Greenwave's Blog

Není maska jako maska

Říjen 29, 2015
Posted by Greenwave

Jako by nestačilo, že je naše pleť vyčerpaná po extrémně suchém a horkém létě, hned jí dává zabrat stále studenější a nevlídné podzimní počasí. A co dělat, když ani sebelepší krém či sérum nestačí pleť pořádně srovnat? Sáhněte po masce. Ale aby vám maska co nejvíce prospěla, musíte vybírat s rozvahou. Proto jsme pro vás připravili tento seznam masek podle typů pleti.

 

Někdo dělí pleť na suchou, normální a mastnou. Takové dělení je ale hodně základní, ve skutečnosti je typů pleti mnohem více. Každá maska z našeho výběru nejlépe poslouží právě typu pleti, ke kterému jsme ji přiřadili :)

 

1. Žíznivá a dehydratovaná pleť: Růžová maska Dr. Hauschka

Růžová maska Dr. Hauschka se nejlépe hodí na dehydratovanou pleť, která potřebuje povzbudit a zjemnit. Má hodně lehoučkou konzistenci, takže se dá používat klidně i jako lehký krém. Stačí nanést malé množství masky na celý obličej, krk a dekolt. Masku nechte působit klidně i půl hodinky a pak ji setřete navlhčenou kosmetickou houbičkou nebo vatovým tamponem. Díky obsahu avokádového oleje a mangového másla bude vaše pleť krásně vyživená, růžová voda ji dodá potřebnou hydrataci a růžový éterický olej zklidní vaši mysl. Maska má také mírné vypínací účinky, takže se hodí i pro zralou, unavenou pleť.

 

2. Citlivá a podrážděná pleť: Zklidňující maska Dr. Hauschka

Pokud máte problémy s červenající a neustále podrážděnou pletí, rozhodně sáhněte po Zklidňující masce Dr. Hauschka. Ta obsahuje skvělou kombinaci hojivých a šetrných ingrediencí, které pleť nejen zklidní a zmírní nepříjemné začervenání, ale při dlouhodobém používání zároveň pomáhají tento problém léčit. Účinné jsou především výtažky z heřmánku, kontryhele, pohanky a divizny, jelikož posilují přirozenou ochranu pleti. Bambucké máslo a makadamový olej se postarají o důkladnou výživu, takže zmizí i nepříjemné pnutí. Maska se nanáší v tenké vrstvě na čistou pleť, nechá se dvacet minut působit a pak se jemně setře navlhčenou kosmetickou houbičkou.

 

3. Normální a sušší pleť: Havlíkova královská snídaně pro pleť

Jestliže patříte mezi ty šťastlivce, jejichž pleť netrpí na žádné zvláštní nedostatky, ale přesto byste jí rádi dodali něco navíc, Havlíkova královská snídaně je to pravé. Hodí se především na normální až sušší pleť a doporučuje se aplikovat každý den ihned po probuzení. Tenkou vrstvu lehké emulze naneseme na navlhčený obličej, krk a dekolt, necháme působit jen tři minutky, během kterých si můžeme vyčistit zuby, a pak smyjeme teplou vodou nebo setřeme vlhkým ručníkem či kosmetickou houbičkou. Hlavní účinnou látkou je Pentavitin, který napomáhá hloubkové hydrataci pleti. Avokádový olej pleť vyživuje, mateří kašička podporuje regeneraci pleti a rakytníkový extrakt jí dodá pořádnou dávku antioxidantů. Éterické oleje ze šalvěje muškátové a grepu po ránu pořádně povzbudí nejen pleť, ale i mysl.

 

4. Aknózní a velmi mastná pleť: Vetiver proti akné Khádí

Pleťová maska Vetiver má práškovou konzistenci, takže si ji můžete namíchat na míru. To znamená, že můžete základ smíchat například s růžovou vodou, aloe vera gelem či pár kapkami rostlinného oleje. Maska ale skvěle poslouží i v případě, kdy ji smícháte pouze s obyčejnou vodou (doporučuji spíše destilovanou). Má výrazné antiseptické a antibakteriální účinky a redukuje nadměrnou tvorbu kožního mazu. A to tak, že hodně, takže se hodí opravdu na hodně problematickou, aknózní pleť. Prášek obsahuje opravdu silné účinné látky: kurkumu, neem, hřebíček, puškvorec či santálové dřevo. Tato kombinace skvěle účinkuje proti zánětům a předchází tak vzniku nových pupínků. Masku stačí nechat působit 10-15 minut , pokud vás ale začne po kratší době mírně štípat, můžete ji smýt i dříve.

 

5. Pórovitá pleť: Jílová čistící maska Dr. Hauschka

Akné vás příliš netrápí, ale máte spíše rozšířené a zanesené póry a černé tečky? V tomto případě vám nejlépe poslouží Čistící maska Dr. Hauschka. Můžete ji samozřejmě použít i na mastící se problematickou pleť, ale není tak silná jako předchozí Vetiver. Obsahuje hlavně minerální jíl, který vytahuje nečistoty z pórů a důkladně čistí a ozdravuje pleť. Kromě jílu maska obsahuje ještě výtažek z lichořeřišnice, vilínu a sedmikrásky. Ty pleť zklidňují a rozjasňují. Jelikož je maska prášková, můžete si ji smíchat s jinými pečujícími přísadami a přizpůsobit ji tak požadavkům vaší pleti. Ideální je masku zkombinovat s Napařovací lázní Dr. Hauschka. Napařování otevře póry a obsažené bylinky podpoří očistu pleti.

 

6. Stárnoucí a přesto mastná pleť: Antioxidační maska s růží a granátovým jablkem Primavera

Hledáte regenerační masku pro zralou pleť, která by byla vhodná i pro mastící se pokožku? Antioxidační maska s růží a granátovým jablkem Primavera bude to pravé. Maska je sice krémová a výživná, zároveň ale obsahuje zelený jíl, který zabraňuje přílišnému maštění pleti a stahuje rozšířené póry. Obsažený olej z granátových jablíček bojuje proti stárnutí pleti, růžový olej harmonizuje a podporuje regeneraci kožních buněk. Maska se nanáší v tenké vrstvě a nechá se působit alespoň 15 minut.

 

7. Exematická a extrémně suchá pleť: Krémová hydratační maska Dr. Hauschka

Na extrémně suchou pleť, která má sklony až k nepříjemným ekzémům a jiným kožním problémům, se skvěle hodí Krémová hydratační maska Dr. Hauschka. Zabraňuje loupání a nepříjemnému napětí, zklidňuje podráždění. Podporuje přirozenou ochrannou bariéru pokožky, hlavně díky obsahu růže a hojivého propolisu. Z rostlinných olejů obsahuje mandlový, avokádový a jojobový a dokonce i zvláčňující bambucké máslo, které se na hodně suchou pleť obzvlášť hodí. Maska se dá používat i místo denního krému, především v zimním období, kdy suchá pokožka nejvíce trpí. Zaručí jí maximální péči a ochranu. Jako masku ji používejte klidně dvakrát týdně a nechte působit až 30 minut. Uvidíte, že vaše pleť bude o poznání jemnější  zdravější.

 

8. Univerzální maska na všechny typy pleti: Měsíčková hydratační maska JMO

Měsíčková hydratační maska JMO se bez debat hodí pro všechny typy pleti. Neobsahuje žádné příliš hutné složky, takže pleť zbytečně nezatěžuje, ale zároveň je dostatečné výživná, takže splní i potřeby suché pleti. Obsažený měsíček má navíc skvělé zklidňující, antibakteriální a antiseptické účinky, takže se hodí i pro citlivou nebo mastnější pleť. Kromě hydratační aloe vera obsahuje také další zajímavé ingredience, jako například vitaminem C nabitou acerolu a řasu spirulinu, která pleť zjemňuje a chrání před volnými radikály. Masky stačí opravdu malé množství, které je nejlepší alespoň minutu vmasírovávat do pleti. Poté se maska nechá 20 minut působit.

 

Krásný podzim přeje

 

Sára

Views – 3695

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages