Greenwave's Blog

Neroli: bojovník s depresí a nespavostí

Květen 1, 2017
Posted by Greenwave

Už jste si někdy přivoněli k větévce rozkvetlého pomerančového stromu (Citrus Aurantium)? Malé bílé kvítky právě kvetoucích pomerančovníků mají jemnou sladce nahořklou vůni. Bylo zvykem, že v zemích, kde na jaře kvetou, dostávaly v minulosti nevěsty z těchto kvítků věnečky do vlasů. Věřilo se, že je vůně neroli zbaví strachu ze svatební noci. My bohužel žijeme v době, kdy máme stres každý den, a tak uklidňující vůni využijeme spíše proto, abychom se lépe vyspali :) .

 

Éterický olej z pomerančových květů je velmi drahocenným artefaktem, který má cenu zlata (a to doslova). Používá se již tisíce let a v moderní aromaterapii platí za jakési S.O.S. Přináší zklidnění a úlevu po traumatizujících situacích, působí na nás antidepresivně a napomáhá lepšímu spánku. Jak jsem již zmínila, samotné neroli je poměrně drahé, a tak můžete vyzkoušet například oblíbenou směs do aromalampy SLEEP THERAPY. Obsahuje velmi účinnou trojkombinaci neroli, levandule, vanilky a medu. Pokud máte špatné sny, a nebo třeba žádné, určitě ji vyzkoušejte.

 

Éterický olej neroli od Primavery se získává ve fair pěstebním projektu v Egyptě, kde se květy sbírají ručně a pak procházejí šetrnou parní destilací. Při tomto způsobu výroby se získá éterický olej a hydrolát (květová voda). Oba produkty se dále zpracovávají pro kosmetické účely, ale koupit si můžete i čistý éterický olej neroli.

 

neroli olej

 

Neroli má v kosmetice své nezaměnitelné místo. Tak jak účinkuje na psychiku, působí i na kožní buňky – zklidňuje a uvolňuje napjatou a stresovanou pokožku. Každý kousek kůže se pod působením neroli uvolní, a tak dojde k tomu, že se rozpustí stažení obličeje, a to včetně mimických vrásek. Neroli pomáhá zlepšit mikrocirkulaci krve, čímž přispívá k omlazování a rychlejší regeneraci kůže.

 

Éterický olej neroli najdete v celé kosmetické řadě Neroli Cassis od Primavery, pokud byste si chtěli pořídit něco levnějšího, doporučuji S.O.S. sprej Primavera pro ochlazení i zklidnění pleti (vejde se do kabelky), a nebo přímo Vodu z pomerančových květů. Zejména pokud máte citlivou pleť, bude pro vás skvělým tonikem.

 

Krásné, voňavé a klidné jaro přeje

Vaše D.

Views – 1617

Štítky:, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages