Greenwave's Blog

Olejování pro čistou pleť

Listopad 4, 2015
Posted by Greenwave

Slyšeli jste už o čištění pleti olejem? A nemám na mysli takové čištění, kdy si dáte pár kapek rostlinného oleje na navlhčený vatový tampon, se kterým následně odstraníte make-up. Myslím důkladné a hloubkové čištění pleti, díky kterému se postupně zbavíte mnohých nepříjemností.

Rostlinné oleje jsou na čištění pleti jako dělané, jelikož krásně rozpustí mastné nečistoty, aniž by vysušovaly pleť . Pokud máte mastnou a problematickou pleť, zbytečným vysušováním jí jen uškodíte. Pleť se většinou mastí z toho důvodu, že ji chybí základní výživa. Když ji vysušíte, narušíte její ochrannou vrstvu a její přirozenou reakcí pak bude to, že se ji bude snažit co nejrychleji obnovit. Výsledkem tedy bude další nadbytečné maštění, a vy se tak dostanete do začarovaného kruhu. Pokud tedy chcete účinně bojovat s mastící se a nečistou pletí, musíte na to jít od lesa!

 

Nejprve si vyberte vhodný olej. Vhodný olej je takový, který neucpává póry. Oleje jsou rozděleny podle stupně komedonicity. Čím vyšší je, tím více problémů vám daný olej může nadělat. Hodně špatně je na tom například kokosový olej, který se sice skvěle hodí na celé tělo a vlasy, ale na obličej ho příliš nedoporučuji. Vůbec se nemusíte obávat u oleje mandlového, meruňkového, hroznového, jojobového či avokádového. Hroznový prospívá především mastné pleti, jojobový a avokádový pleti extrémně suché, ostatní oleje z výčtu můžete používat na normální či mírně suchou pleť. Pokud máte pleť hodně citlivou a reaktivní, použijte olej, u kterého máte jistotu, že vaší pleti vyhovuje. Většinou je dobře snášen neutrální mandlový olej.

 

Nejlepší je udělat si z čištění pleti olejem rituál, který spojíte i s příjemnou masáží obličeje, krku a dekoltu. Začněte tím, že si dáte do dlaně přiměřené množství oleje a třením dlaní o sebe ho zahřeje. Pomalými pohyby pak masírujte čelo, tváře, okolí očí a rtů, krk a klidně i dekolt. Na internetu najdete spoustu videí, jak nejlépe masírovat obličej tak, abyste rozproudili lymfu a stimulovali ta správná místa. Jemnou masáží navíc odstraníte odumřelé kožní buňky. Masírujte obličej klidně až 15 minut. Olej díky tomu pronikne do zanesených pórů a vyčistí i jinak nepřístupné černé tečky. Nečistoty na sebe nabalí, protože olej přitahuje olej a nečistoty v naší pleti jsou mastné. Po chvíli nejspíš opravdu ucítíte drobné částečky na vašich dlaních. Před masáží si připravte misku s horkou vodou a do té ponořte žínku nebo malý ručník. Když masáž dokončíte, žínku vyždímejte, položte ji na obličej a nechte chvíli působit teplo. Pak olej z pleti opatrně setřete, žínku opět namočte, vyždímejte a ještě jednou opakujte přiložení na obličej. Po čištění už pleť nemusíte ničím mazat, protože je díky olejové masáži krásně hebká, rozjasněná a vyživená. Stačí ji pouze ošetřit tonikem.

 

Tímto způsobem můžete pleť čistit tak dvakrát do týdne, ale olej můžete samozřejmě používat i na každodenní odlíčení make-upu. Jemnými pohyby si jím chvíli masírujte obličej, ale rozhodně to nemusí trvat tak dlouho jako u stimulační masáže. Uvidíte, že olej krásně rozpustí i oční make-up. Pak ho setřete navlhčenou žínkou nebo mořskou houbičkou a je hotovo.

 

Jestliže vám nevyhovují peelingy a čistící masky, které vaši pleť příliš stahují, zkuste tuto velice šetrnou metodu. Chce to čas, ale uvidíte, že po nějaké době bude vaše pleť krásně svěží a čistá.

 

Krásný podzim přeje

 

Sára

 

Views – 5016

Štítky:, ,

2 thoughts on “Olejování pro čistou pleť

  • Magda napsal:

    Dobry den,ja bych kokosovy olej na plet uplne nezavrhovala. Je pravda, ze na vysokou komedicitu, nicmene muze se stat, ze nekomu bude vyhovivat, treba me na metodu OCM vyhovuje lepe nez treba avokadovy nebo jojobovy. Je to hodne individualni. Nicmene najako nahradu za krem nebo serum bych ho moc nedoporucovala.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages