Ořechové mini bábovičky podle Hanky Z.
Není to dlouho, co vyšla Nová biokuchařka mojí kamarádky Hanky Zemanové. Tahle knížka neobsahuje jen recepty, je plná aktualizovaných informací z oblasti ekologického zemědělství, bio potravin a zabývá se i novými trendy ve výživě.
Hanka mě baví, protože její přístup není dogmatický, není úplně šílený bio maniak, ani vegan, ani nejí striktně raw. Z každého směru pro nás vybírá to nejlepší a hlavně jednoduše zařaditelné do běžného stravování.
A mimochodem, kapitola o „ortorexii“ – ortodoxním dodržování zdravého životního stylu, které často hraničí s psychózou, mě velmi pobavila. Ano, samozřejmě si raději koupím bio, než konvenční potraviny, ale přeci jen si dám u našich svíčkovou, když už ji s láskou jednou za rok uvaří.
Pro mě je Hančina nejlepší vizitka to, jak je vitální, plná energie a také to, jak svěže vypadá. Pokud se rádi inspirujete inovativními recepty, které dobře fungují i chutnají, tuhle kuchařku vřele doporučuji.
Tento týden jsem podle Hanky pekla výborné a hlavně rychlé mini oříškové bábovky. Jsou hotové natotata a hodí se jak k odpolední kávě, tak k snídani. Přestože jde o snadný recept, jehož přípravu zvládnete za 10 minut, výsledek je vláčný a voňavý.
INGREDIENCE:
100 g špaldové mouky jemně mleté
100 g vlašských ořechů (v originálním receptu jsou pražené lískové ořechy)
3 zarovnané kávové lžičky DM prášku do pečiva
100 g kokosového cukru TROPICAI (v originálním receptu je sušená třtinová šťáva)
100 ml rozpuštěného kokosového oleje TROPICAI (můžete použít jakýkoliv kvalitní olej nebo máslo)
2 bio vejce
100 ml mléka (můžete použít i rostlinné mléko, třeba mandlové)
špetka skořice, pár kapek esence z Vanilky PRIMAVERA (nemusí být), 1 polévková lžíce kvalitního tmavého rumu (nemusí být)
POSTUP:
Ten je geniálně jednoduchý. Smíchejte všechny suché ingredience, přidejte ostatní a ručně zamíchejte metlou. Hotovo. Nic nemusíte šlehat.
Naplňte bábovičky do 2/3 výšky formiček (hodně vyběhnou, tak pozor). Pokud máte silikonové, jaké prodává Tescoma nebo Tchibo, nemusíte je vymazávat, jinak je vymažte máslem a vysypte moukou.
Pečte asi 25 min při 160°C. Nechte chvilku zchladnout a opatrně vyklepněte.
Nejsou moc sladké, takže si je po zchladnutí klidně lehce pocukrujte. A nebo ne, to už je na vás .
Dobrou chuť a krásný víkend!
Denisa
Views – 6061
Štítky:zdravé recepty
Vynikajúce nemala som kokosový cukor išiel trstinový prírodný vrelo odporúčam
Marcel děkujeme !!! Těší nás, že se vám taky povedly