Greenwave's Blog

Pár osvědčených tipů, jak přežít podzim

Listopad 14, 2017
Posted by Greenwave

Podzim je v plné síle a s ním i obavy a deprese. Jak si udržet kondici a zdravý vzhled i v chladných dnech? Mám pro vás několik tipů, které pokožka i tělo ocení.

 

Je to docela přirozené, protože chlad je od pradávna nepřítelem člověka. Naopak teplo je nositelem života, bez kterého není možné udržet tělo ve zdraví a kondici. Úbytek tepla je také jedním z důvodů, proč v zimním období dochází k celkovému oslabení lidského organismu. Tělo je vyčerpáváno neustálým vyrovnáváním teplot, generováním většího množství energie, než je běžně zvyklé, a trpí také nedostatkem světla. Běžně snižujeme příjem tekutin a omezujeme pobyt na čerstvém vzduchu, což se často odrazí nejen na těle, ale i na pokožce.

 

ZÁSADA č.1: UDRŽUJTE SVÉ TĚLO V TEPLE

Pokud nechcete mít oteklé oči, chraňte své ledviny, a to nejen oblečením, ale i tím, že nebudete pít studené a především chlazené nápoje. Mějte na paměti, že tyto orgány jsou zásobárnou energie a mají nemalý vliv na náš vzhled. Místo vody z lednice zařaďte do svého pitného režimu pár šálků bylinného, kořeněného nebo zázvorového čaje. Vyzkoušejte například některé čaje PUKKA. Téměř všechny druhy mají příjemně hřejivé účinky, které váš organismus v podzimních dnech velmi ocení.

 

ZÁSADA č.2: ČERPEJTE TEPLO

Teplo naakumulované v horké lázni nebo sauně uvolní svalstvo a tím rozproudí krev i lymfu. Správné koupání i saunování navíc zbaví tělo i části toxinů, po jejichž vyloučení se budete cítit lehčí a plní energie.
Vyzkoušejte koupelovou sůl s Eukalyptem od Aromata Mirabilia, energizující přísadu do koupele Primavera Koupelový olej Zázvor Limeta >> ZDE nebo třeba Rozmarýnovou koupel Weleda >> ZDE.

 

Po koupeli i sauně promasírujte ještě teplou vlhkou pokožku masážním olejem, použijte například Trnkový olej Dr.Hauschka >> ZDE nebo zkuste Arnikový Weleda. Oba působí proti vzniku celulitidy.

 

ZÁSADA č.3: HÝBEJTE SE A ODPOČÍVEJTE

Život je rytmus, ve kterém se střídá pohyb a klid. Toto pravidelné střídání vyžaduje i naše tělo. Dopřejte si cvičení nebo procházku a pak také relaxaci, například ve formě masáže. Zajděte si na třeba i na kosmetiku. Buď k nám nebo do nově otevřeného Studia Kastanea >> více ZDE

Relax je třeba.

 

Kosmetické Studio Kastanea

Kosmetické Studio Kastanea

 

ZÁSADA č.4: CHRAŇTE A VYŽIVUJTE POKOŽKU

Pokud je naše tělo v kondici a má dostatek živin i vitamínů, neměla by pokožka ani v zimě zaznamenat velkých změn. Proto se určitě vyplatí zařadit do své stravy více ořechů a olejů bohatých na nenasycené mastné kyseliny Omega 3,6,9 , a čas od času si dopřát třeba rakytníkovou šťávu nebo jiné antioxidanty. I přes veškerou snahu se může projevit mírná suchost. Ta je normální a lze upravit často jen změnou denního krému. I smíšená a mastná pleť potřebuje v chladnějším období výživnější přípravek. Vybírejte krém s vysokým obsahem vyživujících rostlinných olejů (argan, jojoba, šípek, rakytník, avokádo ) a bambuckého másla. Vyhýbejte se přípravkům s větším obsahem glycerinu, který pokožku dlouhodobě vysušuje.

 

Vyzkoušejte tyto přípravky:  Indivo Měsíčkový šlehaný balzám,  Skin Food Weleda
Primavera Výživný krém Neroli Cassis  nebo Dr.Hauschka Růžový krém

 

Pokud cítíte, že je pleť nadměrně suchá, vyzkoušejte pleťovou masku, která rychle napraví i větší škody. Osvědčila se mi regenerační Dr.Hauschka Revital maska.

 

ZÁSADA č.5: POZOR NA RTY A OČI

Citlivou pokožku rtů a kolem očí ošetřujte co nejčastěji a nejpečlivěji, vysychá totiž rychleji než jiné partie. Malou krabičku s bambuckým máslem nebo jiným balzámem mějte stále v kabelce, ve studeném počasí se bude hodit.

 

Na rty : Wooden Spoon tyčinka na rty s Kakaovým máslem, Bambucké máslo Purity vision nebo  Kosmetikum na rty Dr.Hauschka, od stejné značky se vám bude hodit i bezvodný Balzám na oči .

 

ZÁSADA č.6: UDRŽUJTE DOBROU NÁLADU

Nezapomínejte, že tvorbě vrásek nejlépe zabráníte dobrou náladou. Nebuďte naštvaní na počasí, namísto toho se naučte těšit z podzimní romantiky a vychutnávejte příjemné chvíle v teplé lázni, finské sauně nebo třeba u dobré knihy s šálkem čaje.

 

Co vy a podzim? Máte rádi podzimní mlhy, nebo byste raději vrátili čas a měli tu věčné léto?
Napište mi, nebo se zastavte v obchodě.

Vaše Denisa

 

Views – 1141

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages