Greenwave's Blog

Pleťové sérum: nezbytnost nebo zbytečnost?

Listopad 19, 2015
Posted by Greenwave

Chcete, aby vaše péče o pleť byla co nejjednodušší a nejčistější, a tak si koupíte jen jeden krém nebo rostlinný olej. Po nějaké době máte ale přece jen pocit, že by si vaše pokožka zasloužila ještě něco navíc. V tu chvíli přicházejí na řadu pleťová séra.

 

Někdo si opravdu vystačí jen s jedním druhem krému či oleje, který může používat na celý obličej, krk a dekolt. Pokud máte nenáročnou, normální pleť, kterou navíc pravidelně čistíte, rozhodně nemusíte péči o ni nějak zbytečně přehánět. V takovém případě by vám mohla přílišná péče spíše uškodit. Normální pleť, která se občas projeví maximálně nějakým tím pupínkem, vám totiž říká jedno: „Jsem naprosto v pořádku, nic mi neschází, takže mi postačí jen jednoduchá péče.“

 

Jestliže ale máte pleť suchou, nezdravě vypadající, nebo chcete bojovat proti tvorbě vrásek, nějaká nadstandardní péče rozhodně není k zahození. A nejlépe vám poslouží pleťové sérum.

 

Pleťová séra jsou mnohem koncentrovanější než běžné krémy či pleťové oleje. Obsahují velké množství účinných složek, které pleť výrazně povzbuzují, ozdravují, hydratují a v některých případech i vypínají. Přírodní séra nejenže doplní důležité živiny, ale zároveň stimulují přirozené procesy v pleti, takže se pak dokáže sama uzdravit. Pleťové sérum můžete používat jen tehdy, když máte pocit, že vaše pleť strádá. Může jít například o roční období, ale i o jakoukoliv dobu, během které jste vystaveni stresu nebo jiné psychické či fyzické zátěži. Jestliže ale máte zralou pleť a chcete zabránit nadměrné tvorbě vrásek, můžete sérum používat celý rok. Jen je důležité sérum jednou za čas obměnit, aby si pokožka příliš nezvykla na jeden druh péče. Po nějaké době by mohlo sérum ztratit svůj původní blahodárný vliv.

 

Mezi takové jednorázové povzbuzení pleti patří například olejové kapsle od Primavery. Můžete si vybrat hydratační variantu pro suchou pleť nebo revitalizační variantu pro zralou pleť. Pokud vám nevyhovuje olejová péče, můžete sáhnout po gelové variantě. Nedávno nám přišlo nové Pupalkové pleťové sérum od Weledy, které má revitalizační účinky a je určeno především pro zralou pleť. Mohou ho ale použít všichni, kdo mají pocit, že jejich pleť potřebuje pořádnou vzpruhu. Kromě pupalkového oleje obsahuje olej z ořechů sacha inchi, který podporuje regeneraci buněk, zklidňující výtažek z proskurníku asijského a hydratační aloe vera. I přes obsah olejů má sérum úžasně lehkou konzistenci a téměř okamžitě se vstřebává, takže můžete ihned po aplikaci nanést denní nebo noční krém. Velmi oblíbené je i Vyhlazující sérum s granátovým jablkem, proto jsme si pro vás připravili předvánoční akci na oba produkty. Při zakoupení Pupalkového séra či Vyhlazujícího séra s granátovým jablkem si můžete vybrat denní nebo noční krém za polovinu ceny. Pokud jste žádné sérum ještě nezkusili, teď je rozhodně ta správná chvíle :)

 

Krásný podzim přeje

 

Sára

 

 

Views – 3051

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages