Greenwave's Blog

Poznejte sílu granátového jablka

Únor 22, 2016
Posted by Greenwave

Granátové jablko je plod výrazně červené barvy, jehož drobná zrnka jsou obalena pouzdrem sladkokyselé šťávy. Z drobných semínek se ale lisuje i vzácný olej, se kterým se často setkáme v pěstících kosmetických přípravcích. Proč je tento olej u výrobců kosmetiky tak oblíbený?

 

 

Už samotná barva šťávy z granátového jablka prozrazuje, že se jedná o velice zdraví prospěšnou záležitost. Obsahuje velké množství vitaminu C, ale i vitaminy skupiny B, antioxidační flavonoidy, taniny a nezanedbatelné množství hořčíku a draslíku. Má dokonce třikrát vyšší obsah antioxidantů než červené víno a zelený čaj! Granátové jablko má vysoký obsah fytoestrogenů, takže blahodárně působí především na ženy, které se potýkají s nepříjemnými projevy klimakteria. Látky obsažené v granátovém jablku celkově podporují imunitní systém a také velice příznivě působí na správnou činnost srdce a pomáhají snižovat cholesterol.

 

V kosmetickém odvětví se osvědčil především olej lisovaný z drobných semínek tohoto krásného plodu, případně jeho extrakt. Právě vysoký obsah antioxidačních látek se využívá především v přípravcích, které pomáhají proti předčasnému stárnutí pleti a tvorbě vrásek. Olej podporuje elasticitu pleti, má tonizační a protizánětlivé účinky, takže se báječně hodí nejen na suchou zralou pleť, ale i na tu, kterou trápí rozšířené póry a akné. Jistě není náhoda, že již ve starověku byly plody granátovníku považovány za zdroj věčného mládí, zdraví a krásy.

 

Tento vzácný olej najdete například v přípravcích regenerační řady Primavera. Pokud chcete vaší pleti dopřát pořádnou vzpruhu, zaručeně se vám osvědčí Intenzivní sérum s růží a granátovým jablkem nebo olejové Revitalizační kapsle. V obou přípravcích se snoubí silné antioxidační účinky oleje z granátových jablek se vzácným růžovým olejem. Sérum se okamžitě vstřebá a zanechá pokožku krásně hebkou, olejová kapsle se hodí spíše jako výjimečná povzbuzující kúra. Velice oblíbená je i červená vyhlazující řada Weleda. A jestliže chcete svému tělu dopřát i vnitřně a nemáte tento zdravý plod každý den při ruce, zkuste šťávu z granátového jablka od Biotty.

 

Vyzkoušeli jste již nějaký přípravek s obsahem oleje z granátového jablka? Nebo snad raději používáte olej čistý?

 

Mějte se krásně

 

Sára

Views – 1612

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages