Greenwave's Blog

Přípravky, bez kterých se v zimě neobejdete

Listopad 26, 2016
Posted by Greenwave

Zima může být pro pokožku hodně náročná. Kůže je sušší, napnutá, pálí, svědí a červená – ale to jen ve chvíli, kdy se o ni špatně staráme. Připravili jsme pro vás seznam produktů a pár cenných rad, díky kterým se těmto nepříjemným projevům snadno vyhnete.

 

Stejně jako v létě je i v zimě důležitá důkladná hydratace pokožky. Vláha je potřeba neustále, avšak v zimě musíme dbát na to, že jen jedna vrstva nestačí. Když začíná opravdu přituhovat, měli bychom lehké fluidy a krémy nahradit něčím hutnějším a na citlivá místa jako jsou tváře, okolí očí a pokožka kolem rtů bychom měli aplikovat ještě jednu ochrannou vrstvu, a to ideálně nějakého přípravku s minimálním či žádným obsahem vody.

 

A jaký přípravek použít jako druhou ochrannou vrstvu? Léty prověřený je univerzální Skin Food Weleda, který díky vysokému obsahu včelího vosku a lanolinu vytvoří na pokožce ochranný film, díky čemuž zabrání vysoušení a červenání. Pokud se chystáte do extrémnějších podmínek na hory, rozhodně si přibalte i Coldcream, který vás velice dobře ochrání i před silným větrem a mrazy. Citlivá místa můžete potírat i oblíbeným Přírodním zázrakem z Havlíkovy apotéky. Jemné oční okolí skvěle ochrání Balzám na oči Dr.Hauschka s obsahem hutných olejů a včelího vosku.

 

Nadměrná suchost a citlivost pokožky se ale nemusí projevovat jen na obličeji, proto bychom měli dbát i na péči o pokožku těla. Již zmíněný včelí vosk je výborný pomocník, když přijde na nepříjemné vyrážky, lišeje a prasklinky, a pořádnou porci tohoto zázraku najdete v novém Tělovém másle se včelím voskem Wooden Spoon. Za nás je to rozhodně must have zimních měsíců! Můžete ho použít na celé tělo, ale zejména na promazání suchých rukou a kloubů.

 

Jestliže vás trápí suché a popraskané rty, měli byste mít při ruce i ochranný balzám, který je ochrání před zimou. Balzám na rty s olivovým olejem obsahuje jen dvě složky: olivový olej a včelí vosk. Složení je sice velmi prosté, ale účinek opravdu skvělý. Uvidíte, že se suchými rty zatočí raz dva a celou zimu si na tuto nepříjemnost ani nevzpomenete. Ale pokud máte po ruce již zmíněný Zázrak z Havlíkovy apotéky, dobře vám poslouží i ten :-) .

 

A na jaké přípravky nedáte v zimě dopustit vy?

 

Krásný začátek adventu přeje

Sára

Views – 1548

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages