Greenwave's Blog

Přírodní cestou proti vypadávání vlasů

Září 26, 2016
Posted by Greenwave

Mám pocit, že každý podzim neopadávají jen listnaté stromy, ale i naše vlasová pokožka shazuje větší množství vlasů. Takové padání nejspíš nevede k velké ztrátě vlasové pokrývky, ale i tak mám dojem, že je dobré v tomto období růst vlasů aspoň trošku podpořit. A samozřejmě přírodní cestou. Jaké máme možnosti?

 

1. Olejové zábaly

Skvělou možností, byť trochu časově náročnější, jsou pravidelné vlasové zábaly. Dobře zvolený rostlinný olej v kombinaci s éterickými oleji dokáží opravdové zázraky. Nejosvědčenější olej na podporu růstu vlasů je bez debat olej lopuchový. Účinně posiluje vlasovou pokožku a zabraňuje tvorbě lupů, zároveň ji pomáhá prokrvovat, takže vlasy jsou s postupem času pevnější, lesklejší a roste jich mnohem více. Prokrvení podpoříte jemnou masáží: nahřátý lopuchový olej vmasírujte krouživými pohyby do celé vlasové pokožky. Růst zdravých vlasů navíc můžete podpořit vhodnou kombinací éterických olejů. Výborný je například olej rozmarýnový, který také výrazně podporuje cirkulaci krve, ideálně ho lze zkombinovat se zklidňující a antiseptickou levandulí, která zároveň pomáhá proti svědění a lupům. Nebojte se vetřít olejovou směs do celé délky vlasů, ale největší pozornost věnujte právě vlasové pokožce – u té to všechno začíná :-) .

 

2. Séra a tonika

Jelikož vlasový zábal nedopřejte svým vlasům každý den, je potřeba zvolit i nějakou pravidelnější péči. Při nadměrném padání vlasů je totiž potřeba pokožku posilovat alespoň jednou denně. Pro takovou příležitost jsou ideální vlasová tonika či vlasová séra. Nejkoncentrovanější kombinaci bylinných výtažků a éterických olejů obsahuje Hloubkově čistící sérum z řady SCALP od JMO. Díky nemastnému složení ho můžete aplikovat prakticky kdykoliv – po umytí do vlhké vlasové pokožky, ale klidně i kdykoliv mezi jednotlivými mytími. Kvalitní aloe vera šťáva zvláčňuje pokožku i vlasy, oleje z máty peprné a máty kadeřavé příjemně osvěžují a podporují růst vlasů, stejně účinkuje i extrakt z tužebníku. Výtažek z libavky má silné antiseptické účinky, výborně se tak hodí na celkové pročištění vlasové pokožky.

Tonika jsou také vhodná pro každodenní použití a i přes jejich vyšší obsah alkoholu se nemusíte bát, že by vlasovou pokožku vysušila. Mohou ulevit při nadměrném maštění vlasů, celkově je odlehčují a ozdravují, zabraňují svědění a tvorbě lupů. Rozmarýnové tonikum Weleda kombinuje prokrvující a ozdravné účinky rozmarýnu, křenu a rozchodníku a nejvíce si rozumí právě s rozmarýnovými olejovými zábaly.

 

3. Bylinné oplachy

Už naše babičky používaly na vlasy odvary z bylin, zejména z kopřivy, heřmánku či šalvěje. Odvar z těchto bylin si připravíte velice snadno, byliny můžete také macerovat v jablečném octu –  v takovém případě však jednu lžíci bylinného octa nařeďte klidně i půl litrem vody. Oplachy z bylin podporují leskl vlasů a mají blahodárné účinky na vlasovou pokožku. Pokud tedy bojujete proti padání vlasů, občasným bylinným oplachem rozhodně nic nezkazíte. Přesto je ale důležité vlasové pokožce dopřát něco, co intenzivně působí delší dobu, tedy již zmíněná tonika, séra a samozřejmě vlasové zábaly. Šampony mají jen krátkodobý efekt a spíše snižují riziko vypadávání, pokud si tedy vyberete ten správný, tedy bez obsahu dráždivých pěnidel, silikonů a parabenů.

 

A jak posilujete růst vlasů vy? Podělte se s námi o své tipy :-) .

 

Krásný podzim přeje

 

Sára

 

 

 

Views – 2260

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages