Greenwave's Blog

Proč koaly milují Eukalyptus

Leden 16, 2013
Posted by Greenwave

Eukalyptus globulus má všestranné antiseptické účinky, dokonce zabraňuje šíření virů. A to i těch chřipkových… Ale pozor, Eukalypt lze užívat pouze vnějším způsobem, vnitřně může člověku způsobit i otravu. Pro koaly je sice hlavním zdrojem obživy, ale pro člověka je jeho konzumace škodlivá.  Nejlepším způsobem, jak využít skvělé účinky Eukalyptu je INHALACE.

Pro naše zdraví by bylo nejlepší, kdyby se Eukalyptové silice preventivně linuli z klimatizace všech obchodů, škol, nákupních center a společných kanceláří, ale vzhledem k tomu, že to je zatím jen hudba budoucnosti, musíme si ho ( jak jen to jde) dopřávat sami. Využít samotný Eukalyptus je snadné, máte-li doma aromalampu nebo aromadifusér, budou  Vám stačit 3 – 4 kapky éterického oleje (který není nijak drahý) pro očistu jedné obytné místnosti – vyplatí se používat každý den. 1x týdně si můžete dopřát i Eukalyptovou koupel která skvěle prohřívá tělo a pročišťuje dýchací cesty. Stačí v misce smíchat 6 lžic mořské soli a 10 kapek směsi Cold remedy.

44405618_1902231650086100_4672755488394313728_n

Eukalyptové silice se prodávají v mnoha variantách chemotipů a také kvality. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte Eukalyptus globulus v bio kvalitě, nebo z volného sběru. Na obalu si zkontrolujte, zda jde o silici získanou parní destilací, jen tak půjde o 100% éterický olej. Nejlepší Eukalyptus pochází z Austrálie, ale roste i ve Středozemí, o tom Čínském raději ani neuvažujte – bude plný toxických látek (jako celá tato krásná rudá země). Pokud máte doma děti, zakupte raději Eukalyptus radiata - je jemnější a jeho používání vzhledem k citlivosti dětí bezpečnější. Pro astmatiky platí totéž.

Vůně Eukalyptu je velice pronikavá a ostrá, zpříjemnit si jí můžete kombinováním dalších antiseptických éterických olejů, a nebo můžete vyzkoušet již hotovou vonnou kompozici COLD REMEDY od Primavery. Ta synergicky kombinuje účinky Eukalyptu s terapeutickými vlastnostmi Borovice a Rozmarýnu.

JAK VYUŽÍT EUKALYPTUS, když vás zchvátí virus:

1) Eukalyptus rozhodně kapejte do lampy i když jste se již nakazili virózou či chřipkou. Omezíte tím riziko šíření virů v prostoru a přenášení virů na další osoby.

2) Desinfikujte ložní prádlo. Můžete si vytvořit Airspray z rozprašovače na květiny, Eukalyptus nakapejte do vody, protřepejte a rozprašujte. Využít můžete i hotový Airspray Cold remedy, který zároveň pročišťuje dýchací cesty a uvolňuje nos při rýmě.

3) Na uvolnění průdušek i rýmy pomáhá Balzám COLD REMEDY. Zejména pokud je kašel suchý, pomůže nanesení na oblast průdušek zvlhčit sliznice a lépe odkašlávat. V případě rýmy mažte pod nos, díky bambuckému máslu hojí i odřenou.

4) Pokud máte totálně ucpaný nos i dutiny a rýma neteče, uleví vám koupel částečná. Připravte si horkou koupel do které můžete ponořit ruce po lokty, a nebo nohy nad kotníky. Připravte si z několika lžic mořské soli a 10 kapek směsi COLD REMEDY a relaxujte asi 10 minut ve vodě teplé 38°C. Pro děti zvolte poloviční dávkování  kapek na 6 lžic soli. Pro děti do 5 let věku Eukalyptus nedoporučujeme používat, vyzkoušejte koupel Jehličnanovou - například od Weledy.

44104217_1979285958781200_5825042798130233344_o

A do kabelky si určitě přihoďte Inhalační tyčinku COLD REMEDY, krásně vám uvolní nos. A to i v době, kdy si nemůžete zapálit lampu.

Jo, a pak ještě jedna věc, hlavně si myjte ruce a neopomínejte tradiční léčbu :)

Připravila Denisa

(momentálně nachlazená …)

Views – 5462

9 thoughts on “Proč koaly milují Eukalyptus

  • Enka napsal:

    Na boj s virózou je osvědčený zázvor s medem.Kloktání soli je taky klasika. Když se přidá kašel, vždycky mi pomůže(a to okamžitě) lipový čaj. Ale nejdůležitější je psychická pohoda – pořádně se vyspat a zrelaxovat:).

  • Helena Mikulčíková napsal:

    Já na boj s virózou používám nejčastěji hlavně horký čaj s medem a zázvorem, dál cibuli s medem, někdy je výborný i horký domácí vývar ale nejdůležitější je se zachumlat do pelíšku, pořádně se vypotit a odpočívat :-)

  • Veronika Pastorková napsal:

    Nejraději mám domácí zázvorový čaj s citrone a medem a nedám dopustit na strouhanou cibuli s medem…když mi je nejhůř tak je nejlepší se vypotit v posteli a udělat si minimálně na jeden den oraz :-)

  • Lucifri napsal:

    No, nejlepsi je se vyspat :) . K tomu hodne caje (zazvorovy, ale staci jakykoliv teply, ale i treba Kuc Kuc nebo Usmrkanek), na nosanek (pokud zlobi) peprmintovy Figs & Rouge a k tomu knizka nebo film. A pokud je fakt zle, tak se zahrabat pod deky a spat a spat a spat :) .

  • Danča napsal:

    Za mě je jednoznačně nejlepší tradiční recept – naložit nadrobno nakrájenou cibuli do medu, nechat jeden den odležet a pak dávkovat po lžičkách. Moc lákavě to nezní, ale budete překvapení, jak je to dobré :) A jako podpora pro boj s viry je dobrý zázvorový odvar s medem, pořádně silný slepičí vývar a hodně jablek a citrusů. Za dva dny jsem jako rybička :)

  • This article is a great help to me! Thank you!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages