Greenwave's Blog

První pomoc na cestách

Červen 13, 2016
Posted by Greenwave

V minulém článku jsme vám dali tipy na výbavu na letní dovolenou. Dnes se zaměříme na další nezbytnosti, tentokrát v podobě cestovní lékárničky. Vždy je lepší se předem pečlivě vybavit, než se pak na dovolené zbytečně trápit.

 

BEZ ARNIKY ANI RÁNU!

Přípravky s arnikou oceníte zejména tehdy, pokud se chystáte na aktivní dovolenou plnou pohybu. Ať už máte fyzičku sebelepší, může se stát, že se vaše svaly budou na konci dne nepříjemně ozývat, nebo že si dokonce některý natáhnete a objeví se bolavý otok. Výborným pomocníkem vám bude Arnikový masážní olej, který svaly příjemně prohřeje a zabrání nepříjemným křečím. Doporučujeme ho používat preventivně po každé fyzické aktivitě. Silněji pak účinkuje Arniková mast nebo gel, kterými můžete natírat bolavá místa, výrony a modřiny. Oba přípravky zmírňují otoky a urychlují hojení.

 

Na drobné odřeniny a rány se pak výborně hodí Calendula gel. Pokožku příjemné ochladí, má protizánětlivé účinky a podporuje regeneraci pokožky. Combudoron gel by vám na dovolené také neměl chybět, protože nic nepůsobí proti spáleninám od sluníčka tak dobře, jako tento přípravek. Výrazně zklidňuje i svědivé štípance a zmírňuje otoky.

 

Arniková lékárnička

NEZBYTNÉ ÉTERICKÉ OLEJE

Praktičnost éterických olejů spočívá v tom, že nezaberou tolik místa, ale jejich účinky jsou nepřekonatelné. Ideální cestovní oleje obsahuje Domácí lékárnička Primavera, ve které najdete Mátu peprnou, Tea Tree a Levanduli. Mátu oceníte zejména při samotném cestování. Zklidňuje totiž podrážděný žaludek, celkově osvěžuje při dlouhých cestách a výborně pomáhá i proti bolestem hlavy. Tea tree a Levanduli pak využijete pro desinfekci drobných oděrek, na ošetření svědivých štípanců a kousanců. Zmírní svědění a navíc zabrání případné infekci. Oba oleje můžete jako jediné používat neředěné. Levandule zředěná v jakémkoliv rostlinném oleji také zklidní případné spálení od sluníčka. Všechny tři oleje navíc odpuzují hmyz.

 

Na dovolené se musíme často potýkat se zažívacími a střevními potížemi. Pokud máte problémy se žaludkem, dobře účinkuje již zmíněná Máta peprná. Jestliže máte problémy spíše střevní, ulevit vám může například Tymián. Ten má totiž silné antibakteriální, protikřečové a protizánětlivé účinky. Pokud vám tedy příliš nesedla exotická kuchyně nebo vašemu organismu chvíli trvá, než si zvykne na jiné podmínky, tyto dva olejíčky vám mohou aklimatizaci značně ulehčit :-) .

 

Další nepříjemností, která nás může na dovolené nemile překvapit, je bolest zubů. Ta se dokáže ozvat v tu nejnevhodnější dobu. Proto je dobré mít při ruce Hřebíčkový olej, který zmírňuje i velmi silnou a bodavou bolest a navíc má i protizánětlivé účinky. Olej je však potřeba naředit, protože je velice silný. Směsí pak můžeme potírat bolavé místo. Stejně dobře hřebíček účinkuje i proti aftům.

 

A bez jakých přípravků se na dovolené neobejdete vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o další tipy.

 

Krásnou dovolenou plnou odpočinku přeje Sára

Views – 1598

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages