Greenwave's Blog

Recept na nejlepší vánoční perníčky

Listopad 28, 2016
Posted by Greenwave

Ano, většinu času se věnujeme přírodní kosmetice a vám, ale také někdy děláme obyčejné věci. Třeba pečeme perníčky. A recept od naší pečící „guru“ Zuzky V. dáváme k dobru, protože tyhle perníčky jsou podle nás bezkonkurenční! :)

 

Na hoooodně perníčků budete potřebovat:

65 dkg hladké mouky

10 dkg cukru (moučkového)

2 lžičky jedlé sody

3 lžíce Holandského kakaa

25 dkg medu

5 dkg másla

4 vejce

perníkové koření (nejlépe Sonnentor)

 

Med rozehřejte společně s máslem. Vzniklou tekutou směs smíchejte s ostatními ingrediencemi a zpracujte v hladké těsto.

Vypracované těsto nechte odležet (klidně i přes noc). Troubu rozpalte na 155 °C. Pak vyválejte plát cca 0.5 cm, ze kterého vykrajujte své oblíbené tvary. Před vložením do trouby perníčky potřete vodou (hezky vyskočí). Perníčky pomalu pečte, dokud nejsou světle zlaté až růžové – jde to celkem rychle. Po upečení je ještě horké potřete bílkem, aby se pěkně leskly.

Na polevu budete potřebovat 1 bílek a přesátý cukr moučku, oboje je třeba hodně dobře a dlouho míchat, aby byla poleva dokonale hladká a hustá. Zdobily jsme obyčejným cukrářským sáčkem.

 

DSC_0194

 

A až perníčky dopečete, nezapomeňte se pořádně odlíčit, nanést sérum a nějaký dobrý krém nebo olej, ať jste ráno zase krásné :)

 

Krásný Advent přejí holky z Greenwave

P.S. Co vy ? Pečete perníčky? Máte nějaký super recept?

Views – 5190

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages