Greenwave's Blog

Sandra Pogodová je opravdu pohodová

Květen 19, 2018
Posted by Greenwave

Vždy veselá a usměvavá, to je Sandra Pogodová, kterou máme rády. Moc nás těší, že je naší věrnou zákaznicí již několik let, a proto jsme ji pozvaly, aby vyzkoušela letní líčení s naší Helenkou.

 

Jak víte, Helena Tomanová je naší vizážistkou již dlouho a její styl je velmi osobitý. Pár tahy dokáže vyzdvihnout přednosti každé ženy. Kombinuje dekorativní kosmetiku značek Dr.Hauschka, Lily Lolo, Couleur Caramel a Lavera.

 

Tentokrát vsadila na letní look, rozjasňující přípravky, lehké a vzdušné zlaté odstíny, ale i zemité tóny a jemnou rtěnku. Samozřejmě vám prozradíme, o jaké konkrétní přípravky šlo :-) . Ale nejdřív ještě vyzpovídáme naši milou Sandru.

 

Sandra Pogodová 1

Sandro, jak ses dostala k přírodní kosmetice?

Já mám problémovou pleť už od puberty, hodně se mi dělalo akné a jako typický puberťák jsem se “nípala”, dodneška mám mastnou pleť. A jelikož se živím hraním, tak mi to samozřejmě hodně vadilo, navíc jsem zjistila, že mi klasická kosmetika z drogérky nedělá vůbec dobře. A takhle to vlastně vzniklo – přinutilo mě to, že jsem měla problémy s pletí.

 

Sandra Pogodová makeup

 

Když jsem se přestěhovala z Olomouce do Prahy, tak se mi i změnila kvalita vlasů, vysušovala se mi kůže – začalo se projevovat to, že člověk dýchá horší vzduch, myje se horší vodou, hodně jsem to na sobě registrovala. Takže to byl taky hlavní důvod toho, proč jsem začala hledat přírodní kosmetiku. A velmi důležité je pro mě i to, že většina značek přírodní kosmetiky netestuje na zvířatech.

 

Sandra Pogodová 2

 

Takže přírodní kosmetiku už používáš celkem dlouho?

Řekněme, že teď už je to třeba 25 let. Často jsem i s něčím experimentovala: někdo si namíchal mastičky z bylinek, z konopí, kamarádky vyráběly mýdla. A já jsem se pohybovala po různých ezoterických festivalech, což bylo v devadesátkách úplně nové a tam jsem vždycky něco objevila. Asi 10 let jsem si barvila vlasy indickou hennou, takže jsem měla tmavě rudou barvu. Už si ani nepamatuji, co všechno jsem vyzkoušela.

 

Sandra Pogodová 3

 

V posledních letech se navíc snažím dělat i nějaké vnitřní očisty, dlouho jsem baštila chlorellu, zelený ječmen, teď si dám tu kúru tak dvakrát do roka. Používám i bylinky, třeba mladé kopřivy na vlasy, koupele i na čaje. Měla jsem i období, kdy jsem byla hodně striktní, nejedla jsem maso, ale pak jsem zjistila, že si nechci nic zakazovat. Když dostanu chuť na maso, tak si ho dám. Uvědomuji si, že salámy nerostou na stromech, ale už si nic nezakazuji, neženu nic do extrémů.

 

Dalo by se říct, že tě přírodní kosmetika nasměrovala k trochu jinému uvažování?

Ono se to snoubí dohromady. V pubertě máš pocit, že se všechno točí kolem tebe, ale pak se začneš posouvat v životě a uvědomuješ si, že na světě nejsi sám. Takže si začneš všímat, v jakém prostředí žiješ a že potřebuješ přírodu k životu. Pak začneš vnímat, jak funguje lidské tělo a energie v něm, začneš jinak jíst a pak změníš i tu kosmetiku, ale i materiály, které na sebe oblékáš. Takže to jde ruku v ruce.

 

Sandra Pogodová 4

Máš nějaký přípravek, na který nedáš dopustit?

Mám strašně ráda kokosový olej, protože ten se dá použít na všechno. Také mám moc ráda konopné produkty, i když konopí je v naší společnost bohužel stále ještě tabu a je na trhu potlačováno. Takže velmi držím palce všem, kdo konopnou kosmetiku vyrábí. A vy jste mě tady naučili na jednu věc! Na zubní pasty Desert Essence, hlavně teda na tu zázvorovou, na té jsem závislá. A teď jsem vyzkoušela i tu vaší novinku Hands on Veggies  a to je fantazie. Krásná saténová konzistence, fakt úžasné. Používám od vás i dekorativní kosmetiku, minerální make-upy a tvářenky Lily Lolo, ale i další věci.

 

Sandra Pogodová 5

A jak jsi spokojená s letním make-upem od Helenky?

Fantasticky! Měla jsem ho celý den, krásně vydržel. Moc se mi líbilo to naturální líčení, protože v práci mám většinou velké líčení, velké účesy, takže mě velice potěšilo, že můžu vypadat přirozeně. Navíc je fajn, že ten přírodní make-up ve městě i chrání. Přece jenom tady jezdí auta, teď svítí i sluníčko, takže to líčení dělá pěkný ochranný filtr. Prostě je to užitečné a zároveň to vypadá hezky, takže ideální kombinace.

 

Sandra Pogodová 6

 

 

Sandra Pogodová 7

Kde tě můžeme teď vidět? Můžeš nás pozvat na nějaké představení?

Krásná věc, která měla letos premiéru, je britská hra Mezi nebem a zemí. Je to duchařina o páru, který opustí svá těla a nedostane se do nebe, takže setrvává stále ve svém domě a dělá naschvály jeho novým obyvatelům. Vzniká tam hodně komických situací, ale na konci to nabere vážnější spád a diváci postupně vytahují kapesníky. A kdo si chce zajít vyloženě na řachandu, tak doporučuji představení Miláček Célimare v hlavní roli s Igorem Barešem. Je to krásná fraška o postarším proutníkovi, který se rozhodne, že si vezme mladou ženou a zcela změní svůj život, ale minulost ho začne velmi rychle dohánět.

 

Sandra Pogodová 8

 

A co všechno tedy Helenka použila? Základ make-upu tvořil lehký CC krém Mádara v odstínu Medium Beige. Má SPF 15, takže na léto je naprosto ideální. Na fixaci postačil hedvábný Transparentní sypký pudr Dr.Hauschka. Pod oči nepostradatelný korektor Eye Primer od Lily Lolo. Jako oční stíny kombinace zlatých a tělových tónů Couleur Caramel a Lily Lolo: Pearly Slavic, jemně Pearly Chestnut a Vanilla Shimmer. Specialitkou byly oční linky vytvořené ze sypkých stínů Lily Lolo. Stačí navlhčit tenký štěteček na linku a z minerálních stínů vytvoříte krásnou linku. Na Sandru Helena použila kombinaci stínů Khaki Sparkle a Mystery, aby linku co nejvíce sladila s barvou očí. Na vytvarování obočí Paletka pro brunetky Couleur Caramel. Místo tvářenky Helena zvolila bronzer Honolulu Lily Lolo, který zároveň krásně konturuje. A na závěr jemný lesk Cocktail od Lily Lolo.

 

Moc děkujeme Sandře za skvělý rozhovor a za báječně strávené dopoledne! Za fotografie, které krásně vystihují atmosféru, děkujeme Máje Ráblové.

 

Krásný květen přejí

Denisa a Sára

Views – 3327

Štítky:, , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages