Greenwave's Blog

Šťavnatý detox s Biottou

Leden 14, 2016
Posted by Greenwave

Jen co skončily vánoční a novoroční svátky, do obchůdku nám přišly nové zásoby zeleninových a ovocných šťáv Biotta. Na jarní detox je sice ještě trochu brzy, ale menší přípravný půst se rozhodně hodí i po vánočním obžerství :-) .

 

Šťávy Biotta nejsou samozřejmě jen tak ledajaké šťávy. Veškerá zelenina i ovoce jsou pěstovány v bio kvalitě a jednotlivé směsi jsou připraveny s velkou pečlivostí tak, aby co nejlépe sloužily svému účelu – tedy očistě těla během půstu a celkové podpoře organismu. Nejznámější je směs zeleninových šťáv Breuss, která je pojmenována po známém rakouském léčiteli. Ten šťávu vyvinul speciálně pro léčbu rakoviny. Šťávy jsou navíc vyráběny lisováním, nikoliv v odstředivém odšťavňovači, takže si zachovají všechny důležité živiny a enzymy. Nejsou ničím ředěné ani doslazované, takže jsou ideální variantou pro ty z nás, kdo ještě nemají doma kvalitní odšťavňovač.

 

Jestliže máte v úmyslu vrhnout se na jaře na důkladný detox, rozhodně stojí za to vyzkoušet takzvaný Wellness týden. Jak název napovídá, jedná se o týdenní očistnou kúru, která obsahuje 11 láhví šťáv, balení lněných semínek, bylinný čaj a podrobný návod, jak očistu provádět. Stručně řečeno, týden nekonzumujete nic jiného, než šťávy a lněná semínka a k tomu popíjíte bylinný čaj a vodu. Lněná semínka jsou pro očišťovací proces nesmírně důležitá, jelikož podporují správnou funkci střev, takže toxiny, které se během týdne začnou intenzivněji uvolňovat z těla, tak zbytečně nezatíží játra, ale jdou rovnou ven. Lněná semínka navíc obsahují prospěšné mastné kyseliny, které podpoří i správné vstřebání vitaminů rozpustných v tucích.

 

800px-Linum_usitatissimum_-_Seeds

Konzumace lněného semínka během očisty je nesmírně důležitá.

 

Na detoxikační Wellness týden máme ještě chvíli čas, ale abychom se na něj postupně psychicky připravili, můžeme si občas udělat alespoň jednodenní půst. Jednodenní půsty jsou velice zdraví prospěšné a na organismus mají opravdu blahodárný účinek. Můžete je dělat jednou do týdne, jednou za čtrnáct dní, ale klidně i jednou měsíčně, ideálně během úplňku. Během jednodenního půstu stačí vypít půl litru šťávy denně, samozřejmě v průběhu celého dne, a k tomu můžete popíjet bylinkový čaj nebo čistou vodu. Takové jednodenní půsty vám prospějí, a když se pak vrhnete na ten týdenní, nebude pro vás tak náročný.

 

Šťávy Biotta mají všechny výbornou chuť a nemusíte je popíjet jen během očistných půstů. Můžete je zařadit do svého každodenního jídelníčku, buď jako doplněk před jídlem na podporu trávení, nebo i místo hlavního jídla či svačiny. Rozhodně ale šťávy nepovažujte za „rychlovku“, kterou zhltnete,

když nestíháte nic jiného sníst. Šťávy by se měly popíjet po doušcích a v klidu. O nastolení harmonie to přece jen celé je :-) .

 

Mějte se krásně

 

Sára

Views – 2239

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages