Greenwave's Blog

Naše triky, díky kterým vyzrajete na suché rty a ruce

Říjen 30, 2018
Posted by Greenwave

Zima dokáže pokožku pořádně potrápit, zejména pak na těch místech, která jsou jí neustále vystavená. A tak s příchodem chladných dnů nejvíce trpí naše ruce a tenká pokožka rtů. Zkuste naše osvědčené triky a uvidíte, že si na vás letos suché rty a ruce nepřijdou.

 

Určitě to znáte. Koupíte si krásnou podzimní rtěnku, která dokonale ladí s vaší novou bundou (kabelkou, kloboukem – doplňte podle potřeby :-) ), ale nemůžete ji nosit, protože máte suché rty plné šupinek. Suché, popraskané rty trápí na podzim a v zimě mnoho z nás. Problém se ještě vystupňuje v období nachlazení, kdy citlivou pokožku rtů dráždíme neustálým smrkáním. Ale není to jen věc estetiky. Popraskané rty nás mohou pěkně potrápit, celý den na sebe totiž upozorňují nepříjemným pálením a pnutím.

 

PRVNÍ POMOC PRO SUCHÉ RTY

V první řadě je důležité rty důkladně chránit před zimou. Nejlepší pomocník je jakýkoliv výživný balzám na rty. Ten ale musíte aplikovat několikrát denně a v silnější vrstvě ho používat i na noc – to aby se rty rychleji zregenerovaly.

 

balzám na suché rty Indívo

 

My máme moc rády balzám na rty Indívo s myrhou a medem. Právě díky obsahu těchto dvou účinných látek vzniká skvělý hojivý balzám, který dá suché rty do kupy během pár dnů. Med z manuky má téměr zázračné vlastnosti, když přijde na hojení čehokoliv, a myrha působí protizánětlivě. Díky rostlinnému lanolinu balzám na rtech dobře drží, takže obsažené látky působí delší dobu.

 

Osvědčený je i balzám na rty v kalíšku Dr.Hauschka – kosmetikum na rty. To má ještě o něco hutnější konzistenci a díky extraktu z měsíčku zklidňuje a působí protizánětlivě. A zkusit můžete i Balzám na rty John Masters s vůní Pumpkin Spice. Směs koření příjemně zahřeje a obsažené oleje důkladně chrání před zimou.

 

TIPY PRO HEBKÉ RUČKY

I ruce v chladném počasí hodně trpí. Objevují se na nich šupinky, někdy i drobné prasklinky, kterým ani teplé rukavice nezabrání. Pokud nemáte ruce vyloženě rozpraskané a podrážděné, šupinek se můžete zbavit pomocí jemného peelingu. Ten vás zbaví odumřelých kožních buněk a připraví pokožku na lepší vstřebání hydratačního přípravku. Zkuste třeba Kokosový peeling Urtekram, který kromě drobných kuliček z rostlinných vosků obsahuje ještě bambucké máslo a kokosový olej, díky čemuž pokožku zanechává krásně hebkou.

 

krém na ruce Desert Essence

 

Abyste zabránili dalšímu vysoušení pokožky, je potřeba ruce pravidelně a důkladně mazat. Klidně několikrát denně – ruce si často myjeme, což jen znásobuje jejich vysoušení. Proto mějte kvalitní přírodní krém vždy po ruce. S příchodem podzimu nedáme dopustit na Dýňový krém na ruce Desert Essence, který krásně voní po směsi koření na chai latte, navíc ruce krásně promastí a hydratuje.

 

Pokud hledáte krém, který se okamžitě vstřebá a zároveň dodá pokožce důkladnou výživu, zkuste Krém na ruce se zázvorem a limetou Primavera. I když má spíše lehkou, osvěžující vůni, je díky svému složení vhodný i pro velmi suchou pokožku. Obsahuje totiž jak bambucké, tak kakaové máslo, díky kterým pokožku krásně zjemňuje a chrání před zimou.

 

Saviour Antipodes

 

Jestliže jsou vaše ruce vysušené do takové míry, že se na nich objevují prasklinky a jiné projevy poškození pokožky, peeling rozhodně nedělejte. Místo toho zvolte přípravek, který na pokožce vytvoří silnou ochrannou vrstvu a urychlí hojení drobných ranek. Skvěle funguje zázračný balzám Saviour od Antipodes. Ten obsahuje velmi silný mix protizánětlivých a hojivých ingrediencí, jako je například tea tree, echinacea, heřmánek a santal.

 

Pokud máte i své osvědčené tipy a triky, budeme rády, když se s námi podělíte. :-) Ale věřte, že kombinace zmíněných přípravků vás rozhodně nezklame!

Krásný podzim přeje

Sára Goldbergerová

 

Views – 1596

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages