Greenwave's Blog

Surová Dcérka: veganem jsem kvůli ekologii a zvířatům

Květen 31, 2018
Posted by Greenwave

Nikoleta, neboli Surová Dcérka, již několik let velmi úspěšně sdílí střípky ze svého veganského života. Její videa, články a recepty přivedly na veganství spoustu lidí a my obdivujeme píli, s jakou se této osvětě věnuje.

 

Nikoletu jsme pozvaly na představení naší nové veganské značky Hands on Veggies. Byla neskutečně sympatická a plná pozitivní energie. Rovnou jsme ji vyzpovídaly, takže pokud Nikoletu ještě neznáte, nebo jste zvědaví, jak a proč se dostala k veganství, můžete se začíst do našeho rozhovoru.

 

přírodní kosmetika Greenwave

 

Jsi moc zajímavá osůbka a věříme, že spoustu lidí bude zajímat, jak jsi se vlastně stala vegankou?

Začalo to jednoducho: ako modelka som sa dostala pracovne do Indie, tam sa ale nedalo stravovať tak, ako som bola ako modelka zvyknutá, takže som hľadala alternatívu a našla som práve vegánstvo. Najskôr som teda začala pre seba – aby som sa dokázala nejak stravovať, postupne som zisťovala viac a zostala vegánom aj po Indii kvôli ekológií a zvieratám.

 

Víme, že teď střídavě žiješ na Slovensku a v Česku, hodně cestuješ. Jak se normálně stravuješ? Jíš doma nebo v restauracích?

Snažím sa jesť čo najviac doma. Mám rada varenie a je to zdravšie, keďže mám pod kontrolou ingrediencie ako olej, cukor a soľ. Praha má však skvelý výber vegánskych a vegan friendly podnikov a ja chcem určite vyskúšať postupne všetky. Treba si dopriať raz za čas čokoľvek. Pri presunoch medzi Slovenskom a Českom to býva náročnejšie, ale vždy si zoberiem nejaké šťavy, raw tyčinky a zeleninové sushi.

 

IMG_1059 upr

 

Máš nějaké oblíbené veganské podniky v Praze a Bratislavě, které bys nám mohla doporučit?

V Prahe rada chodím do Forrest bistra, Waipawi, Incruenti, Momentu alebo Forky’s. V Bratislave je toho menej, ale každý musí vyskúšať Foodstock gyozu a skvelé jedlá z Balans bistra.

 

IMG_1105 upr(1)

 

IMG_1062 upr

 

Jak se ti líbí kosmetika Hands on Veggies?

Na prvý pohľad je veľmi príťažlivá, obaly sú kúsok umenia a naviac z cukrovej trstiny. Páči sa mi ich nápad používať fermentované extrakty so zeleniny a naozaj je na produktoch cítiť, že sú prírodné, jemné, neparfemované.

 

hands on veggies

 

Už jsi přípravky vyzkoušela na vlastní kůži?

Vyskúšala som spevňujúci sprchový gel s artičokom aj telovú „mousse“ s avokádom, ktorá sa krásne vstrebáva a hydratuje. Takže mám teraz krásne hladkú, hydratovanú pokožku vďaka obom prípravkom.

 

Hands on Veggies Carrot

 

Mockrát děkujeme Nikoletě za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů se šířením osvěty. Za krásné fotky děkujeme Máje Ráblové. Kdybyste se chtěli podívat na super videa, kterých má Nikolte již spoustu, najdete je přímo TADY.

 

Krásný a prosluněný červen přejí

Denisa a Sára

 

 

Views – 1685

One thought on “Surová Dcérka: veganem jsem kvůli ekologii a zvířatům

  • Renata napsal:

    Je to tak. Co sem vegankou, tak je mi daleko lépe. Do toho sem začala cvičit, brát vegan proteiny a to můj život obrátilo, ale jen k tomu lepšímu. Přeji hodně úspěchů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages