Greenwave's Blog

Sváteční mrkvový dort

Prosinec 19, 2017
Posted by Greenwave

Už vás zase honí mlsná, ale cukroví vás neláká? Tak zkuste tuhle zdravější variantu – úžasný mrkvový dort, neboli Carrot Cake. Je krásně vláčný a mrkev z něj skoro nepoznáte, navíc voní jako perníčky!

 

Budeme potřebovat:

4 vejce od šťastných slepiček

1 a 1⁄2 hrnku hnědého cukru (můžete použít i kokosový cukr Tropicai)

vanilkový extrakt (podle chuti)

2 hrnky polohrubé mouky (může být i celozrnná)

2 lžičky jedlé sody

2 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

mletá skořice (podle chuti)

1 a 1⁄4 hrnku rostlinného oleje

9 ks bio mrkve nastrouhané na jemno

1 hrnek nasekaných oříšků (vlašské, lískové, mandle)

Na krém:

250 gramů Lučiny

250 – 300 gramů jiného smetanového sýru/pomazánkového másla

1 hrnek moučkového cukru (podle chuti)

šťáva z 1 většího bio citronu

2 lžíce změklého másla

 

mrkvový dort

 

1.) Nejprve ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem (případně i s vanilkovým extraktem).

2.) Mouku pořádně smícháme v jiné míse s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí a skořicí.

3.) Do směsi vajec s cukrem postupně přidáváme suché ingredience i olej a mixujeme.

4.) Do mísy přidáme i nastrouhanou mrkev a ořechy. Celou směs důkladně promícháme.

5.) Dortovou formu o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vlijeme do ní těsto.

6.) Pečeme na 175° asi hodinu, dokud není špejle po vytažení čistá.

7.) Dort necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.

8.) Všechny ingredience na krém mixujeme dokud nám nevznikne hladká směs.

9.) Po vychladnutí dort podélně rozřízneme v půlce a namažeme, přiklopíme a pomažeme i zvenku. Necháme uležet.

 

mrkvový dort 1
Dobrou chuť a krásné svátky!

Denisa

Views – 928

Štítky:, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages