Greenwave's Blog

Zatočte s celulitidou!

Leden 18, 2016
Posted by Greenwave

Stejně jako se příroda schovává pod vrstvou lednového sněhu, i my můžeme ukrývat různé nedostatky pod vrstvami teplého oblečení. Jedním z nejobávanějších nedostatků je celulitida. Začněte s ní bojovat už teď a na začátku léta se budete těšit na to, až budete moct odhalit vaše hladké nožky :-)

 

Celulitidu asi netřeba popisovat, jelikož se s těmito nepříliš oblíbenými ďolíčky v oblasti stehen a hýždí setkala téměř každá žena a dívka. Ženy tato nepříjemnost postihuje častěji než muže, a to kvůli tomu, že se nám v této oblasti více ukládá tuk a navíc v ní máme ještě tenčí kůži. Celulitida jde samozřejmě ruku v ruce s nadváhou, ale trápí i štíhlé ženy. Na celulitidu totiž nelze vyzrát pouhou zvýšenou fyzickou aktivitou. Pokud se jí chcete opravdu zbavit, musíte se kromě pravidelného pohybu zaměřit i na jiné věci.

 

Vznik celulitidy úzce souvisí se špatným průtokem lymfy. Ten můžete ovlivnit již zmíněným pohybem, ale k tomu je potřeba vyčistit tělo od toxinů, které lymfu zatěžují. Nejjednodušší je začít dodržovat pitný režim. Pijte hlavně vodu a bylinkové čaje, účinný je i čaj zelený. Čistou vodu můžete navíc vylepšit o Březovou šťávu Weleda, která má skvělé čistící účinky. Zaměřte se i na svůj jídelníček. Obohaťte ho o čerstvou zeleninu a ovoce, zeleninové šťávy, vlákninu, zdravé oleje z ořechů a semínek a vynechejte nezdravá smažená jídla, rafinované cukry a tuky.

 

Boj proti celulitidě mohou účinně podpořit i různé peelingy, masážní oleje a krémy; pokožku vám dobře prokrví i jemná masáž s pomocí mořské houbyPeeling s jalovcem a cypřiší od Primavery podporuje průtok lymfy a zároveň vás osvěží po náročném dni. Jemným peelingem prokrvíte pokožku a připravíte ji na následnou masáž, ke které je nejlepší olej s obsahem účinných látek. Velmi oblíbený je Březový olej Weleda, který obsahuje výtažky z mladého březového listí a rozmarýnu. Pravidelná masáž je velice důležitá, jelikož podporuje pružnost pokožky a správnými pohyby podpoříte látkovou výměnu. Stejně blahodárně působí i pravidelné saunování.

 

Čím intenzivněji se na boj s celulitidou zaměříte, tím rychleji budou ďolíčky ubývat. Do léta máme ještě spoustu času, takže si můžete z péče o tělo udělat příjemný rituál, díky kterému budete nabité pozitivní energií.

 

Krásnou zimu přeje

 

Sára

 

 

 

Views – 2023

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages