Greenwave's Blog

Ekologický bambusový zubní kartáček Nordics

Duben 6, 2017
Posted by Greenwave

Plastovým kartáčkům s tvrdými štětinami, které ničí naše dásně a zatěžují přírodu, dávno odzvonilo! Teď frčí 100% rozložitelné bambusové kartáčky. Pokud se snažíte být Zero Waste, tedy bez odpadu, bambusový zubní kartáček by vám doma rozhodně neměl chybět.

 

Bambusové kartáčky zažívají v posledních měsících velký boom a není se čemu divit. Oproti těm klasickým mají naše kartáčky Nordics hned několik výhod:

 

►Máte jistotu, že neobsahují žádné nebezpečné syntetické sloučeniny, jako je například bisfenol A či ftaláty.

► Ulevíte přírodě od plastového odpadu, protože bambusový zubní kartáček se 100% rozloží.

► Kartáčky Nordics mají skvěle zpracovanou rukojeť, takže se výborně drží a navíc se nemusíte bát, že by se do ní dostala voda – je totiž speciálně zpracovaná tak, aby byla co nejodolnější. Kartáček tak ani po dlouhodobém používání nezapáchá a nedrží se v něm bakterie.

► Výhodou kartáčků Nordics jsou také velmi jemné štětiny. Jsou tak vhodné pro malé i velké a i pro osoby s citlivými dásněmi.

 

Plastové kartáčky na zuby jsou problematické zejména kvůli tomu, že výrazně zatěžují přírodu. Stačí si jen uvědomit, kolik kartáčků vaše rodina spotřebuje a vyhodí za celý život. Možná se to nezdá, ale jakékoliv spotřební zboží, které je z plastu, je pro naše životní prostředí extrémně neekologické. Když k tomu zohledníme ještě neekologickou výrobu takových kartáčků a navíc i to, že mohou do našeho organismu uvolňovat nebezpečné látky, dojdeme k názoru, že plastové kartáčky ve svém životě rozhodně nechceme.

 

Zubní kartáčky Nordics mají „tělo“ ze dřeva bambusu moso, který má tu výhodu, že velice rychle roste, takže se kvůli němu nemusejí kácet velké plochy původních lesů. Dalším plusem tohoto druhu je fakt, že se jím neživí pandy. Když ho tedy použijeme na výrobu zubního kartáčku, pandy se na nás nebudou zlobit :) . Rukojeť je navíc vyrobena tak, aby do ní nepronikala voda ani bakterie.

 

 

Bambusový zubní kartáček s černým uhlím

Bambusový zubní kartáček s černým uhlím

 

Štětiny kartáčků Nordics jsou vyrobeny z kvalitního recyklovaného nylonu, který se v přírodě velmi rychle rozloží. Navíc jsou velmi jemné, takže se nemusíte obávat, že by vám podráždily dásně. Specialitou značky Nordics je Bambusový zubní kartáček s černým uhlím, jehož štětiny jsou napuštěny aktivním uhlím ze dřeva kokosové palmy. Má výborné bělící účinky, ale zároveň je šetrný k zubní sklovině, kterou navíc obohacuje o blahodárné minerální látky. Možná vám to přijde zvláštní, čistit si zuby něčím černým, ale věřte nám, že jakmile ho jednou zkusíte, jiný už nebudete chtít.

 

My jsme bambusové zubní kartáčky Nordics v posledních měsících testovaly a musíme říct, že jsme z nich nadšené! Často jsme slýchaly a četly o nepříjemné chuti dřeva v ústech, ale s tím jsme se u této značky nesetkaly. Výborně se drží a čistí zuby jedna báseň – hlavně ten s černým uhlím! :)

 

Co vy a bambusový zubní kartáček? Už jste nějaký vyzkoušeli, nebo se zatím odhodláváte? My je vřele doporučujeme!

 

Krásné jaro přeje

Sára

 

Views – 1784

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages