Greenwave's Blog

Kokosové kuličky babičky Eli

Prosinec 8, 2012
Posted by Greenwave

Moje máme je BIO člověk. Pracuje v bio obchodě a pořád něco vymýšlí. Protože je vegetariánka, občas jsou to takové ty zeleninové mišmaše, nad kterými trochu ohrnujeme mlsné nosy. Ale občas vymyslí něco skvělého! A k těmhle věcem rozhodně patří její super jednoduché kuličky z ovesných vloček a kokosu. Jsou úžasné jako malá zdravá svačinka nebo jako dezert, návštěvy se budou oblizovat :-)

Kuličky obsahují velmi málo cukru a jsou opravdu zdravým zdrojem energie a minerálů. V našem receptu jsme použili kvalitní BIO suroviny z Greenwave a Country Life.

 

INGREDIENCE:

  • 250g jemných BIO ovesných vloček s klíčky
  • 10 polévkových lžic BIO strouhaného bio kokosu
  • 5 polévkových lžic Datlového sirupu
  • 3 polévkové lžíce kokosového cukru TROPICAI
  • 3 lžíce nasekaných BIO rozinek
  • 3 špetky mleté skořice
  • cca 250 ml horké vody (vařící)

 

POSTUP:

Ovesné vločky spařte horkou vodou, přidejte sirup z datlí (je bohatý na zinek a hořčík), asi 2 lžíce kokosové drtě, cukr, rozinky a skořici. Vše lehce prohněťte. Až budete mít kypré těsto, lehce tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu. Pokud máte raději šťavnatější a svěží chutě, přidejte do těsta 1 až 2 lžíce jablečného koncentrátu (například od firmy Sunfood – Ovocenka).

Letos jsem na servírování sehnala úžasné papírové košíčky v IKEA (asi mi vystačí na celé Vánoce). Kuličky můžete jíst čerstvé, ale v lednici vám vydrží i týden. Chlazené jsou skvělé!

 

Views – 2512

4 thoughts on “Kokosové kuličky babičky Eli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages