Kokosové kuličky babičky Eli
Moje máme je BIO člověk. Pracuje v bio obchodě a pořád něco vymýšlí. Protože je vegetariánka, občas jsou to takové ty zeleninové mišmaše, nad kterými trochu ohrnujeme mlsné nosy. Ale občas vymyslí něco skvělého! A k těmhle věcem rozhodně patří její super jednoduché kuličky z ovesných vloček a kokosu. Jsou úžasné jako malá zdravá svačinka nebo jako dezert, návštěvy se budou oblizovat :-)
Kuličky obsahují velmi málo cukru a jsou opravdu zdravým zdrojem energie a minerálů. V našem receptu jsme použili kvalitní BIO suroviny z Greenwave a Country Life.
INGREDIENCE:
- 250g jemných BIO ovesných vloček s klíčky
- 10 polévkových lžic BIO strouhaného bio kokosu
- 5 polévkových lžic Datlového sirupu
- 3 polévkové lžíce kokosového cukru TROPICAI
- 3 lžíce nasekaných BIO rozinek
- 3 špetky mleté skořice
- cca 250 ml horké vody (vařící)
POSTUP:
Ovesné vločky spařte horkou vodou, přidejte sirup z datlí (je bohatý na zinek a hořčík), asi 2 lžíce kokosové drtě, cukr, rozinky a skořici. Vše lehce prohněťte. Až budete mít kypré těsto, lehce tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu. Pokud máte raději šťavnatější a svěží chutě, přidejte do těsta 1 až 2 lžíce jablečného koncentrátu (například od firmy Sunfood – Ovocenka).
Letos jsem na servírování sehnala úžasné papírové košíčky v IKEA (asi mi vystačí na celé Vánoce). Kuličky můžete jíst čerstvé, ale v lednici vám vydrží i týden. Chlazené jsou skvělé!
Views – 2738
Výborné! Doporučuji Jednoduché, ale výborné. Nejsou přeslazené, zasytí a budou chutnat všem. Navíc jsou rychlé!
Jsem ráda, že chutnaly:) Brzy přidám další recept na jednoduchý Cheescake.
To je lákavé, super fotky. Ve volné chvíli určitě vyzkouším…
No já to asi tedy zkusim jako třetí a poslední druh vánočního cukroví, letos:)