Greenwave's Blog

Zbavte se lupů jednou provždy!

Říjen 10, 2016
Posted by Greenwave

Lupy občas mohou potrápit každého z nás, ale nejvíce na ně trpí muži. Čím to je a jak s nimi zatočit tak, aby se už nikdy nevrátily?

 

Jak už jsme si řekli v minulém článku, mužská pleť se od té ženské příliš neliší, ale rozdíl je spíše v tom, jak o ni pečujeme. Ženy si poměrně pečlivě vybírají šampon tak, aby maximálně vyhovoval potřebám vlasů i pokožky. Na druhou stranu znám velmi málo mužů, kteří by výběru správného šamponu věnovali takovou pozornost. Nejlepší varianta je většinou taková, ve které je možné spojit sprchový gel s šamponem na vlasy. I mnoho značek přírodní kosmetiky nabízí tuto pohodlnou variantu 2 v 1.

 

Jenže to bohužel není úplně ideální. Vlasová pokožka má totiž poněkud jiné potřeby, proto bychom jí měli věnovat odlišnou péči. A velmi důležité je zbytečně ji nepřesušovat. Avšak mnoho konvenčních šamponů, které doporučují spokojení páni v reklamách obdařeni bujnou a lesklou kšticí, obsahuje dráždivé lauryl a laureth sulfáty, které mnohdy napáchají ještě větší škodu. A protože si muži často myjí vlasy každý den, vlasová pokožka na výskyt lupů příliš dlouho nečeká. Je čím dál tím přesušenější a snaží se zbavit se té porušené vrstvy tím, že se loupe.

 

Šampon a kondicionér z řady Bare JMO

Šampon a kondicionér z řady Bare JMO

 

Pokud se vám tedy lupy objevily zčistajasna, začněte změnou šamponu. Rozhodně neváhejte a vyměňte svůj konvenční šampon za nějaký přírodní. Nemusí být primárně proti lupům, ale určitě sáhněte po nějakém jemném, který vaši pokožku zbytečně nepodráždí. Výborný je například Základní šampon bez parfemace z řady Bare od JMO. Na podrážděnou a vysušenou pokožku působí jako balzám a vůbec nevadí, že v jeho popisu nenajdete „proti lupům“. Jde hlavně o jeho velmi jednoduché a šetrné složení, které nechává vlasové pokožce prostor pro regeneraci.

 

Pokud lupy vytváří jakási ložiska a nepříjemně vás svědí vlasová pokožka, bude lepší zvolit něco silnějšího s obsahem hojivých bylinných extraktů. Proti jakýmkoliv nežádoucím projevům vlasové pokožky, jako je svědění, šupinatění, ale i seborea či padání vlasů nejlépe účinkuje Šampon z řady Scalp od JMO. Jestliže jsou problémy opravdu velké, doporučujeme šampon kombinovat se sérem ze stejné řady. Ale velice dobře působí i šampon Neem od Khadi, který kombinuje účinky nimby a dalších ajurvédských bylin.

 

 

Šampon a Sérum z řady SCALP od JMO

Šampon a Sérum z řady SCALP od JMO

 

 

Uvidíte, že jakmile budete při výběru správného šamponu důslednější a zvolíte šetrnou variantu, vaše vlasová pokožka se dá rychle do pořádku. Důležité je vybrat si takový šampon, který neobsahuje SLS, SLES, parabeny, silikony a jiné škodliviny, které nedělají vlasové pokožce vůbec dobře. Dopřejte jí raději pořádnou dávku hojivých bylinných extraktů a jemných pěnivých složek a po nějaké době si na lupy ani nevzpomenete.

 

Krásný podzim přeje

Sára

Views – 1679

Štítky:, , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages